Tendințe în machiaj – 2018

- Advertisement -

Când vine vorba despre machiaj în această perioadă, tendințele se îndreaptă spre două direcții majore : glam – cât mai spectaculos, cât mai opulent sau foarte natural – un look omogen, fresh, obținut fără prea mult efort.

Nu trebuie să te îndrepți spre o singură direcție, ci îți sugerăm să adopți un machiaj curat, natural, pe timpul zilei; iar detaliile glam, extravagante să le lași pentru seară.

Noi ți-am pregătit câte două sugestii pentru fiecare „direcție”, luate de pe podiumurile de modă și gata să fie puse în aplicare! Lasă-ți imaginația să zboare!

În ceea ce privește machiajul natural, nu există o opțiune mai naturală decât trendul „ no make-up make-up”. Da, un look care pare simplu, pur, efortless – promovat de toate marile branduri în acest an. Bineînțeles că pentru o astfel de abordare, cel mai important este tenul – care trebuie să fie unul cât mai aproape de perfecțiune, curat. Chiar dacă nu ești posesoarea unui asftel de ten, asta nu înseamnă că nu poți aborda un look natural. Trebuie să înțelegi că supraîncărcarea tenului cu produse de make-up nu va face altceva decât să inrăutățească situația.

Tot ce ai nevoie pentru a obține și tu un look fresh, radiant sunt: un fond de ten cu textură lejeră sau un BB cream + un corector care să acopere imperfecțiunile + un iluminator nu foarte pigmentat + un blush în nuanțe calde de orange/ roz-pudrat (una dintre marile tendințe actuale în make-up – vezi Oscar de la Renta) + un gloss nude sau un balsam de buze hidratant (vezi Loewe și Michael Kors).  Un alt trend major al sezonului, care merge mână-în-mână cu look-ul natural îl reprezintă sprâncenele cât mai simple, nestilizate . Dacă ești posesoarea unor sprâncene dense folosește doar un gel de fixare, iar în caz contrar optează pentru un creion sau fard într-o nuanță cât mai apropiată (vezi Toga) și nu trasa un contur mult prea definit (se creează un aspect fals , ușor forțat al formatului lor.)

 

O a 2-a tendință din sfera machiajului natural, undeva la granița dintre no make-up și un look sofisticat – îl reprezintă machiajul în nuanțe aurii.  Cel mai simplu mod prin care poți să adopți un astfel de look îl reprezintă folosirea unui fard cu textură cremoasă, ușor sidefat, într-un ton auriu (bronze eyeshadow). Adaugă și un rând fin de mascara, o urmă de perle bronzante pe pomeți, un gloss nude și lookul este complet (vezi Chanel).

La polul opus simplității, machiajul în stilul anilor ’60 reprezintă un punct de reper în ceea ce privește trendințele actuale de machiaj. Care sunt cele mai importante elemente ale machiajului anilor ‘60? Genele false și culorile vibrante!

Alege o pereche de gene false pe care să le aplici și pe genele de jos – pentru a obține impresia de ochi mai mari, acei „ochi de păpușă”, specifici anilor ’60; dar – ține minte – nu exagera cu aplicarea acestora pentru a nu aluneca spre o zonă de kitsch. Completează look-ul cu farduri în culori puternice : violet, roz – pe care să le aplici fie pe toată pleoapa, fie sub formă de dungi groase ca să creezi impresia de extindere a linie ochiilor. În rest, păstrează totul foarte simplu – folosește un blush arămiu, un creion de sprâncene în nuanță naturală și un gloss nude (vezi Anna Sui la fashion week).

Dacă e glam să fie până la capăt! Se poartă sclipiciul (în special cel auriu – golden glitter) , iar dacă nu ai curajul să îl dispersezi pe o suprafață atât de mare a feței (precum am văzut la Preen) – cel mai simplu mod e să îl porți pe pleoape. Adaugă un sclipici auriu, pulbere , peste o bază lipicioasă (un fard într-o nuanță neutră), cu ajutorul unei pensule ușor umezite. Completează look-ul cu un strat fin de mascara și un ruj într-o nuanță naturală. Dacă ești o fire mai curajoasă, poți să optezi și pentru  tușuri cu glitter, în cele mai puternice nuanțe sau, de ce nu, pentru rujuri cu un astfel de pigment.

Sperăm că ți-au fost utile sfaturile noastre în ceea ce privește make-up-ul – și nu uita – tot ce trebuie să știi despre machiaj în acest sezon sunt 4 reguli simple : no make-up make-up, brown eyeshadow, 60’s glam și mult glitter!

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here