Top 4 nuanțe de ojă care se poartă în această toamnă

- Advertisement -

Pe lângă cele mai disputate trenduri din sfera frumuseții – mai toate legate de machiaj – ne-am gândit să abordăm și tema unghiilor, dacă  mâinile tot sunt considerate o „carte de vizită”. Și aici, ca și în categoria make-up, propunerile – în materie de culoare – tind să se îndrepte spre două direcții foarte clare: natural sau extravagant.

Pe de altă parte, în ceea ce privește forma unghiilor, tendințele sunt clare – renunță la unghiile foarte lungi și adoptă o dimensiune medie sau scurtă, de formă ovală, rotundă sau pătrată.

Îți prezentăm câteva dintre alegerile noastre în ceea ce privește nuanțele care se poartă pe unghii în acest sezon de toamnă-iarnă, luate direct de pe podiumurile de modă.

  1. Natural.

    Da, în acest sezon se promovează unghiile scurte, cu forme cât mai naturale –iar aspectul natural nu este prezent doar când vine vorba de dimensiune, cât și în ceea ce privește culoarea. Poartă mult nude pe unghii în această toamnă – fie că e vorba de un simplu lac transparent (vezi Jason Wu), fie că te îndrepți spre opțiuni puțin mai vizibile precum o nuanță subtilă de fildeș (ivory – vezi Kate Spade). Dacă vrei să adaugi un plus de glam sau poate să transformi o manichiură simplă într-una de seară – adaugă puțin sclipici auriu spre marginea externă a unghiei (vezi Cushnie et ochs).

2.  Nuanțele puternice.

În cazul în care nu ești adepta unei manichiuri cuminți, încearcă o abordare îndrăzneață în această toamnă. Dacă un animal-print într-o nuanță neonică, puternică – de fucsia –  ți se pare puțin cam mult (vezi propunere Jeremy Scott), optează pentru o nuanță la fel de puternică, de roșu, dar cu imprimeu ceva mai potolit, geometric . Alege un model cu forme geometrice, clasice, pictate manual (vezi propunerea Chromat – o combinație de pătrate negre și o bază roșie, high-shine). O altă propunere tentantă este cea arătată de Moschino – unghiile purtate în culori puternice de roșu, roz – unde se remarcă manichiura de tip „jumătate de lună” (half-moon manicure– vezi poza).

  1. Roșul.

Cum nu am scăpat de roșu în ceea ce privește machiajul, așa nu scăpăm nici când vine vorba de unghii. Un lucru este clar – roșul clasic și toamna merg mână-în-mână când vine vorba de tendințe.

Ce poate să fie mai sexy pentru serile de toamnă decât o manichiură într-o nuanță de roșu aprins, aproape portocaliu; într-o formă specială, de migdale (almond-shaped nails – vezi Nina Ricci) ?! O altă abordare, mai potolită – o reprezintă unghiile mici, într-o superbă nuanță de vin roșu (dark red wine – vezi Oscar de la Renta).  Poți să adopți și aici trendul geometric – și să adaugi, peste nuanța de roșu, linii fine aurii (vezi Christian Siriano).

  1. Nuanțe închise.

Unghiile în nuanțe închise , scurte, punky fac o revenire în această toamnă, după ce au lipsit toată primăvara/vara trecută. Bineînțeles că poți să optezi pentru clasicele unghii scurte, negre (vezi Alice and Olivia), dar îți sugerăm să încerci – pe lângă acestea – și ceva nou. O propunere foarte interesantă vine de la Phillip Lim – și constă în alegere unei nuanțe de verde-măslină, foarte închisă (dark olive green) care va atrage toate privirile asupra unghiilor tale în această toamnă, cu siguranță . De asemenea, o altă alegere perfectă constă în folosirea unei nuanțe de albastru-închis (dark, smoky blue – vezi Self Portait) .

În concluzie, ține minte! Cromatic, poți să optezi pentru o mulțime de variante în această toamnă – de la cele naturale până la cele închise – dar cel mai important este păstrarea unghiilor într-o formă și dimensiune cât mai naturală.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here