Alexander McQueen – Fall/Winter 2018/19 collection

- Advertisement -

Sarah Burton – directorul de creație al casei de modă britanice – a reușit să mențină brandul în rândul celor mai îndrăgite case de lux ale lumii chiar și după moartea designerului în 2010, iar apogeul carierei sale ca director de creație pentru McQueen a fost atins, cu siguranță, prin crearea rochiei de mireasă purtată de Kate Middleton la nunta acesteia cu Prințul William.

Departe de roialitate însă, pentru acest sezon de toamnă-iarnă, Burton a conceput o colecție cu puternice accente masculine, materiale tari și culori potolite. Cu alte cuvinte, o colecție la limita dintre provocare, atitudine și masculinitate – gândită pentru a   consolida imaginea perfectă a femeii actuale – plină de personalitate și curaj.

 

1. O ținută a cărei piesă-cheie este reprezentată de rochia-cămașă – un must-have absolut în toate sezoanele din acest an. Propunerea este cu atât mai interesantă cu cât s-a optat pentru un model asimetric, dând impresia de două cămăși suprapuse, cu mâneci foarte lungi, umeri supradimensionați și volane în partea de jos. Imprimeul este unul clasic – dungi albe-burgundy, iar ca element-surpriză s-a adăugat un corset din piele dublat de o curea cu cordon lung (și ea în aceeași nuanță de burgundy). Accesorizarea a constat în piese simple – o pereche de cizme alb-negre, din piele, cu vârf pătrat și consistență rigidă + o geantă-sac, de mari dimensiuni, menținută într-un câmp cromatic asemănător rochiei și cizmelor – o combinație între burgundy și negru.

2. Un mantou negru, în două rânduri de nasturi și cu rever larg – un palton aparent simplu, dar surprinzător odată cu reinterpretarea jumătății inferioare. Așadar, s-a obținut dintr-o piesă simplă un obiect vestimentar care va atrage atenția tocmai prin unicitatea dată de adăugarea unor franjuri, a unei benzi late, fucsia și crearea unei părți mai lungi – elementul de asimetrie al outfit-ului. Pentru completarea look-ului s-a optat pentru o pereche de pantaloni evazați, foarte lungi, negri + un clutch fucsia, din piele întoarsă + coliere masive + cercei asimetrici, cu perlă (vezi trendul). Pentru a aduce acest look elegant într-o zonă mai sporty, alegerea unei element neașteptat în această combinație – și anume o pereche de chunky sneakers – a fost opțiunea ideală.

3. Un outfit cu puternice tente masculine date de geacă de piele biker; sacoul crem, supradimensionat și cizmele negre, de piele, cu bandă albă în partea superioară. În ideea păstrării echilibrului, s-a optat pentru o fustă ușor dreptă, tot crem, cu un detaliu din piele – ce dă impresia continuării gecii din partea superioară. Per total, un look în aceeași tentă asimetrică precum cele anterioare, cu un aer ușor „răvășit”, dar puternic – fapt accentuat de adăugarea unor accesorii masive și a unui clutch negru-crem, structurat.

4. Un look cu un aer ușor rock – dat de folosirea strict a pieselor vestimentare din piele, în nuanțe dark. Un top decupat lateral, din piele, care se continuă cu un brâu/centură cu cordon lung + o fustă burgundy, în colțuri, tot din piele = o ținută care merită să fie purtată cu atitudine. Ca accesorizare, s-au folosit coliere, cercei și brățări metalice, masive + cizme burgundy, cu bandă neagră + o geantă-sac XXL, în aceeași tentă cromatică.

5. O rochie în nuanțe mai deschise decât cele anterioare, cu un croi asimetric în partea de jos. În partea de sus, accentul cade pe umerii supradimensionați și pe mâneca-clopot care se finalizează cu un rând de franjuri, generoși, gri (puternic trend în acest sezon). Ca accesorizare, s-a optat pentru o geantă-cufăr într-o nuanță asemănătoare rochiei + un colier masiv la baza gâtului + cercei asimetrici + cizmele negre-maro, din piele lăcuită.

6. O fustă scurtă, destructurată, cu o ușoară tentă western (dată de coroanele-franjuri care sunt lăsate desfăcute) realizată într-o combinație interesantă de culori: negru, alb și kaki. Pentru un look dramatic, a fost combinată cu un pulover dark-green, cu mâneci XXL, cu fermoar desfăcut până la cot și o bandă lată, albă, pe manșetă și pe partea inferioară a bluzei. Accesoriile s-au ales în așa fel încât să fie păstrată aceeași cromatică – o geantă-sac XXL dark-green și o pereche de cizme alb-negre. Cerceii diferiți și colierul metalic au completat perfect look-ul.

7. Un trench-rochie, cu rever și mâneci negre, XXL și puternic marcat în talie cu o centură neagră, cu cordon lung. Imprimeul folosit are o ușoară tentă animalică și atrage atenția prin culorile puțin mai pronunțate – de roșu, violet sau orange. Ca accesorizare s-a păstrat linia colecției și s-au adăugat un colier și cercei masivi, o pereche de cizme, în nuanțe de roșu și negru, lăcuite și o geantă-plic.

8. O piesă vestimentară spectaculoasă – o rochie-capă, constituită în întregime din franjuri care pornesc într-o nuanță puternică de violet pe umeri și brâu și care descrește ulterior. Spre baza rochiei se observă, așadar, franjuri în nuanțe mai potolite de violet, maro, gri. Dacă este privită de aproape, partea superioară, violet  are un aspect interesant, de penaj. Cum rochia în sine este o piesă statement, s-a adăugat doar o pereche de cercei și un colier masiv + cizme simple, din piele, într-o nuanță neutră de alb.

9. Un look dramatic, realizat cu ajutorul unui sacou-bijuterie. Un blazer foarte interesant, cu puternică tentă masculină în partea superioară – dată de umerii supradimensionați și reverele late, din catifea. De la brâu în jos, însă, sacoul capătă o cu totul altă tentă – întrucât se transformă într-o fustă din dantelă neagră, transparentă, fluidă, în valuri. Așadar, o asociere spectaculoasă dintre masculin și feminin, care a fost finalizată prin adăugarea unor cizme negre, cu vârf pătrat și a unor coliere + cercei masivi.

Putem spune că brand-ul McQueen și-a păstrat prin această colecție piesele clasice, în culori închise – așa cum ne-a obișnuit până acum (de exemplu celebrele sacouri croite impecabil), dar abordarea lui Burton a fot una puțin mai îndrăzneață de această dată, cu multe piese masculine, asimetrice – adevărate piese statement.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here