Valentino – Fall/Winter 2018/19 collection

- Advertisement -

După plecarea Mariei Grazia Chiuri la Dior, în anul 2016, Pierpaolo Piccioli a rămas unicul director de creație al brand-ului Valentino. Colecția ready-to-wear pentru acest sezon de toamnă-iarnă a stârnit o mulțime de reacții pozitive, iar Pierpaolo a reușit să readucă în atenție o viziunea clasică a femeii Valentino – într-o reinterpretare actuala – o combinație remarcabilă între feminitate și putere. Inspirația colecției au fost chiar arhivele casei, de unde ansamblurile elegante au fost revizuite și transformate în piese contemporane. Îți prezentăm, așadar, o colecție plină de culoare, modele îndrăznețe, croieli cu linii tari, volume dramatice – toate transmițând un singur mesaj: cel al femeii actuale,puternice.

 

1. O rochie cu un aspect foarte elegant, dar și provocator – datorită părții superioare, din catifea, cu bretele subțiri și decolteu adânc. În contradicție cu partea de sus, s-a optat pentru o parte de jos mai colorată,cu o fustă maxi, din material prețios și imprimeuri florale masive, în culori elegante – roșu, negru, muștar. Ca accesorizare, s-au adăugat detalii fine: o pereche de cercei cu perlă și un clutch nude, cu detalii aurii.

 

2. Un trend foarte actual promovat de Valentino – mantourile/capele cu glugă supradimensionată. Ne-a plăcut acest model, într-o nuanță pală de muștar, cu glugă neagră, mare și un ușor model alb, floral, pe partea din spate. Restul ținutei a constat în alegerea de piese simple – o salopetă cu pantaloni tip palazzo + o pereche de botine, ambele în nuanțe pale, ivory.

3. Un look cu aspect minimalist, monocrom – alcătuit dintr-un top + un brâu-șorț + pantaloni + cizme, toate cu ușoară croială masculină, negre. Pentru o notă de feminitate, accentul s-a pus pe detalii – imprimeul floral de pe brâul-șorț + geanta supradimensionată, verde-mentă + ochelarii cat-eye, într-o nuanță de roz-pal.

4. Diferit de cel anterior, un look 100% feminin, cu o pereche de pantaloni evazați și o capă în nuanțe de roz-pudră. Tematica florală se continuă și aici, prin detaliile în nuanțe diferite de galben, muștar, alb, bej care se regăsesc pe capă. În contradicție cu restul ținutei, s-a optat pentru accesorii impunătoare, în nuanțe puternice: o pereche de botine negre + o geantă roșie, supradimensionată.

5. O ținută all-red, alcătuită din suprapunerea interesantă a unor pantaloni drepți cu o rochie mini, cu volane și un sacou structurat. Look-ul foarte clean este completat prin adăugarea câtorva elemente inedite: o eșarfă în nuanțe de roz/negru – purtată pe cap + o geantă supradimensionată, gri + botine cu vârful ascuțit, negre.

6. O albă propunere monocromă, de data aceasta constând în asocierea dintre o pereche de pantaloni evazați, albi și o rochie în aceeași nuanță, cu mâneci-clopot + ușoare pliseuri centrate + un guler-eșarfă lung. Elementele contrastante sunt reprezentate de: cerceii argintii, mari, în formă de frunză + geanta supradimensionată, într-o nuanță de miliary-green + botinele simple, negre.

7. O ținută cu un aer foarte romantic, boem – dat de rochia vaporoasă, verde-mentă, cu volane și decolteu adânc. Look-ul este completat de o geantă cu o curea subțire, într-o nuanță de burgundy, purtată pe umăr + o pereche de botine military-green, cu un aspect ușor „căzut” (slouchy ankle boots – vezi trendul).

8. O cămașă-rochie, cu guler-eșarfă, într-o nuanță de verde-mentă similară celei din poza anterioară – purtată cu o pereche de pantaloni evazați, maro și un mantou XXL, din lână, cu glugă și diferite imprimeuri florale. Accesorizarea este menținută pe o linie simplă – botine negre + geantă supradimensionată, într-o nuanță de galben-neon + un singur cercel, argintiu.

9. Un ultim look, format dintr-o salopetă feminină, într-o nuanță de roz-pudră, cu guler înalt, mâneci-clopot și pantaloni evazați, 7/8. Elementul-surpriză al acestei piese vestimentare este reprezentat de volumul din partea de sus, dat de  adăugarea unor ciucuri cu pene artificiale. Look-ul este menținut într-o zonă clasică, prin alegerea unei perechi de cizme de piele, într-o nuanță de roz asemănătoare cu cea a salopetei + un clutch negru, cu imprimeu floral + o pereche de cercei metalici, asimetrici.

Acestea au fost alegerile noastre din cadrul colecției de toamnă-iarnă Valentino, o colecție căreia Pierpaolo Piccioli a reușit să îi dea un aer fresh, dar menținând totodată esența clasică, romantică a marelui brand italian.

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here