Coach – Fall/Winter 2018/19 collection

- Advertisement -

După ce a lucrat la Mulberry și Loewe (printre altele), designerul Stuart Vevers a fost numit directorul de creație al brandului american Coach în 2013. Anul trecut, britanicul a câștigat chiar premiul CFDA(Council of Fashion Designers of America) pentru designerul de accesorii al anului lucrând pentru această casă, iar pentru colecția actuală toamnă-iarnă 2018/19 standardele au fost menținute la un nivel la fel de înalt.

Cizme cowboy, rochii boeme, de inspirație vintage, franjuri, accente western – toate aceste detalii regăsite într-o singură colecție – definind perfect un trend major al acestui sezon – Americana style. Pregătește-te, așadar, pentru ținute parcă venite din Vestul Sălbatic al Americii anilor 1900 direct pe catwalk.

1.  Un prim look interesant, care are la bază o tendință majoră în acest sezon –layering-ul. Pe lângă chic-ul pe care îl oferă outfit-ului, această suprapunere de printuri și materiale poate avea și scopul de a te proteja în sezonul rece,deci propunerea următoare este perfectă pentru a te menține fashion și warm în această iarnă. Întreaga ținută pornește de la geacă de blugi, ușor reinventată  (cu ținte, căptușeală de blană, imprimeu western și pene – pentru un accent indie) care a fost purtată peste o maletă simplă, neagră și un blazer din piele întoarsă, maro, cu șnur subțire. În completarea look-ului s-a optat pentru o fustă maxi, vaporoasă, în nuanțe galben-arămii, cu imprimeu floral și o pereche de cizme cowboy negre,simple.

2.  Pornind tot de la o geacă cu accente western – de data aceasta una neagră, de piele – s-a păstrat tendința de alternanță feminin/masculin și s-a adăugat o piesă feminină – de data aceasta o rochie. Seriozitatea acesteia este obținută prin menținerea cromaticii într-o zonă neutră (alegerea unei nuanțe de albastru închis) și de gulerul înalt, cu o fundă neagră, lungă, de mătase. Alte detalii– precum: trandafirii negri, din catifea, aspectul vaporos, lungimea maxi,finisajul în colțuri – nu fac altceva decât să facă look-ul unul și mai interesant. Ca accesorizare s-a mers pe o geantă XXL (și ea cu accente western și franjuri) + o pereche de sandale maro, cu pene și puf (de inspirație indiană) + inele metalice + cercei asimetrici.

3.  O altă propunere de layering, presupunând alăturarea unei geci de piele întoarsă maro, căptușită, cu accente western (cusături pronunțate și nasturi masivi) + o maletă simplă, neagră + o rochie cu talie coborâtă, cu aspect lucios și imprimeu floral. Unicitatea ținute este dată de multitudinea de detalii: funda lungă, portocalie + cerceii asimetrici + inelele masive +cizmele negre/maro + cele două genți – una mini și una supradimensionată, accesorizate cu lațuri, ținte și franjuri.

4.  De data aceasta, o ținută mai simplă – formată doar dintr-o rochie de inspirație boho-chic, cu fundă lungă și brâu subțire (ambele din catifea neagră). Pentru a se ajunge la acel „Americana style” despre care vorbeam la începutul articolului, accentul s-a pus pe detalii: cercei asimetrici, brățări din piele,geantă cu bandulieră lată, purtată pe umăr, suprapuneri de inele,cizme negre -de inspirație cowboy.

5.  Dacă credeai că doar geaca de blugi sau clasica motor bike jacket, de piele, pot să fie reinterpretate de așa manieră încât să se obțină acest aspect western,te-ai înșelat! Iată o propunere cel puțin interesantă – transformarea unui bomber jacket (caracteristică mai mult pentru stilul casual) într-o piesă 100%country. Diferența constă în detaliile atent adăugate: țintele metalice +împletiturile și franjurile de la baza buzunarelor. Culoarea este una mai puțin așteptată – un mov-prună, care reușește, însă, să fie temperat prin adăugarea unei malete negre, cu dungi fine și a unei fuste plisate, nude, cu ușoară dantelă și imprimeu în partea de jos. Ținuta este completată cu o pereche de cizme cu ușoare reflexii mov-albăstrui + genți suprapuse: una mini, nude + una supradimensionată, neagră – ambele cu franjuri + nelipsitele inele metalice și cercei asimetrici.

Am perceput această colecție concepută de Stuart Vevers pentru Coach ca o raportare ideală la America veche, la perioadele hippie, la filmele western  – un fel de reîntoarcere în trecut și o aducere în actualitate, în același timp. Ne place, așadar, această „Americana style” care a luat cu asalt lumea modei în ultimele sezoane și care continuă să ne surprindă. Tu ce părere ai?

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here