CPHFW – săptămâna modei de la Copenhaga – street style

- Advertisement -

Fashion month-ul a debutat în 2019 la Copenhaga cu o săptămână în care cele mai actuale și stylish colecții au fost prezentate, imortalizate și admirate. Pe lângă prezentările de modă și colecțiile în sine, moda străzii a continuat să rămână un punct de interes major, nu numai pentru fotografii de street style, cât și pentru toți cei ce caută inspirație. Așadar, începem seria articolelor pe 2019 și lista de fashion week-uri cu cel din capitala daneză – o frenezie de stiluri, mixuri, piese vestimentare unicate și…inspirație.

1. Tartanul continuă să rămână în trend și în acest sezon, dar se menține în nuanțe mai potolite decât clasica combinație de verde-roșu (alb, negru, arămiu). De asemenea, combinațiile de imprimeuri rămân o alegere destul de îndrăzneață, dar foarte chic. Poți opta și tu pentru o rochie din material gros, cu dublu imprimeu, pe care să o porți peste o maletă simplă, neagră și o pereche de cizme-șosetă în aceeași nuanță (deja foarte populare). Noutatea outfit-ului o poate reprezenta o geantă midi, cu logo (poate una dintre cele mai mari tendințe în 2019).

2. Pe lângă tartan, în acest sezon rămâne în trend și tweedul (precum perechea de pantaloni din imagine). Zona sport-chic prinde din ce în ce mai mare amploare, așadar optează pentru o pereche de pantaloni drepți, lejeri și combină-i cu pantofi sport și un pulover simplu. Elementul de noutate poate să fie dat de un trench într-o nuanță neutră, dar care se remarcă prin unicitatea materialului – vinyl.

3. O ținută foarte „clean” și cool în același timp, păstrând carourile ca imprimeu principal (prin piesa-cheie a acestui outfit: paltonul oversized, cu buzunare largi și manșete cu blană). Restul alegerilor au fost piese basic: puloverul de lână, cu guler înalt și pantalonii de costum, cu o lungime deasupra gleznei. Accesoriile, pe de altă parte, dau nota de excentricitate a întregului outfit, prin geanta din imitație de lână de oaie și prin botinele negre, cu vârf ascuțit, din vinyl.

4. Imprimeul de animal rămâne și el o opțiune pentru acest sezon, dar poți renunța la clasicul imprimeu de leopard și poți opta pentru unul de zebră (precum cel al puloverului din poză). Păstrând zona sport despre care vorbeam anterior, bluzei i-a fost alăturată o pereche de pantaloni simpli, negri,lejeri. Pe lângă cizmele albe, în stil cowboy (un stil văzut și în perioada de final a anului trecut), se remarcă un detaliu ceva mai actual – constând în alăturarea a doua genți: o micro-bag, purtată cross-body și o geantă-sac, foarte apreciate în acest sezon.

5. Probabil cea mai căutată tendință a sezonului o reprezintă ținuta all-beige. Culorile puternice sau neon nu dispar, însă sunt preferate nuanțele mai temperate, care să formeze o întreagă ținută, fără prea multe detalii sau artificii stilistice. Un bun exemplu îl reprezintă acest set (format dintr-un pulover și o pereche de pantaloni cu o croială „loose”) care a fost purtat cu o pereche simplă de cizme lăcuite, kaki și o geantă cu snake-print.

6. Mommy jeans rămân în continuare și ei în actualitate, noutatea fiind dată, însă, de aspectul lor – cu cât acesta este mai prespălat cu atât mai bine! Propunerea de mai jos reprezintă exemplul perfect de styling foarte simplu,dar de efect – pentru a-l purtat în aproape orice conjunctură. Alătură jeanșii unei pereche de botine lucioase, negre, cu toc block și unei malete negre, simple. Pentru a completa look-ul adaugă un sacou scurt, cu umeri lați – specific anilor 80 + o geantă din piele/material transparent, de formă geometrică.

7. Precum am remarcat și anterior, nuanțele de crem, nude, bej etc. rămân puternic cantonate în moda străzii în acest sezon, iar cu cât ținuta este mai monocromă cu atât mai bine. În acest caz, s-a optat pentru o rochie-maletă bej, cu o croială de tip A-line, vaporoasă. Ținuta a fost completată prin adăugarea unei jachete într-o nuanță asemănătoare, cu mâneci supradimensionate și guler de blană. Opțiunile în ceea ce privește accesoriile au constat într-o pereche de cizme înalte, cu snake-print și o geantă de mână, multicoloră.

8. Am menționat și la începutul articolului – carourile rămân un trend și cu cât se încearcă alăturarea mai multor imprimeuri de acest tip cu atât mai bine! Un bun exemplu îl reprezintă combinarea unui palton care are imprimeu de micro-carouri alb-negre cu o pereche de pantaloni largi, din tartan. Restul ținutei a fost păstrat într-o zonă sport,prin tricoul alb, simplu și perechea de daddy sneakers. Ca detaliu-final s-a optat pentru o geantă purtată cross-body, cu logo, într-o nuanță asemănătoare cu cea de pe pantaloni.

9. O ținută creată tot în jurul tartanului – de data aceasta de pe rochia-cămașă, care a fost purtată peste o maletă albă și o fustă de mătase neagră. Ideea de layering e continuată prin adăugarea unei jachete de lungime midi, din denim. Look-ul a fost completat de o pereche de cizme lăcuite, kaki, cu șireturi și vârf ascuțit + o curea subțire cu ținte + o geantă tip sac (bucket bag), confecționată din zale metalice – un detaliu foarte actual.

10. Încheiem seria ținutelor din Copenhaga cu un look foarte minimalist, dar și foarte elegant în același timp. Piesa de rezistență o reprezintă paltonul bej care a fost purtat cu un tricou/bluză simplu, alb și o pereche de pantaloni drepți, evazați, foarte lungi. Pata de culoare a outfit-ului este reprezentată de geanta-mini, într-o nuanță de marsala. P.S.: În cazul în care vrei și tu să creezi impresia de alungire, atunci o astfel de ținută este ideală – datorită lungimii și materialului pantalonilor!

Sperăm ca cele 10 ținute surprinse pe străzile capitalei daneze să îți servească drept inspirație în acest sezon! Îți dorim o primăvară frumoasă și plină de stil!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here