MFW – Săptămâna modei de la Milano – 2019

- Advertisement -

Săptămâna modei de la Milano a reprezentat prilejul ideal pentru propunerea unor ținute cu un aer mult mai fresh dat de imprimeuri florale, materiale vaporoase și culori puternice.

Îți prezentăm, așadar, 10 ținute perfecte pentru a te inspira în această primăvară!

1. Dacă vrei să optezi pentru un palton sau un trench în zilele răcoroase de primăvară, poți alege un model colorat, departe de paltoanele clasice, negre cu care ne-am obișnuit în sezonul rece. Poți să porți o astfel de piesă cu o rochie simplă, o geantă într-o nuanță pastelată și o pereche de botine, puternic colorate. Definitivează look-ul cu cât mai multe bijuterii suprapuse (fie că e vorba de coliere sau brățări).

2. Un alt model de palton subțire, perfect pentru această primăvară îl poate reprezenta un model cu imprimeu floral și în nuanțe pastelate. Orice tip de pastel este alegerea potrivită atunci când nu ai curajul să optezi pentru culori prea vibrante, dar vrei să  ieși totuși din monotonia nuanțelor monocrome. Păstrează restul ținutei în același câmp cromatic, prin alegerea unui top basic și a unor pantaloni drepți, largi.

3. Am vorbit într-un material anterior despre pantalonii cargo – unul dintre trendurile majore al acestui sezon, iar dacă vrei să îi porți într-o combinație mai surprinzătoare (decât cea clasică – cu tricou) îți prezentăm următoarea alternativă: combină pantalonii cu o cămașă structurată, cu umeri lați, fără mânecă, într-o nuanță pastelată + o geantă de mână ceva mai colorată decât cămașa + o pereche de botine clasice, negre + o centură-brâu.

4. În exemplul următor poți renunța la palton, dar poți păstra ideea de costum din două piese, iar pantalonii să fie înlocuiți de fustă. Pentru adeptele stilului office, renunțarea la pantalonii de costum în detrimentul unei fuste conice reprezintă alegerea ideală în această primăvară. Poți opta pentru costume colorate, în dungi, cu imprimeuri geometrice/florale etc. Completează ținuta cu o geantă maxi și o pereche de loafers, în nuanțe neutre – și vei obține, astfel, ținuta ideală pentru birou în acest sezon.

5. Dacă tot vorbeam despre costume și nu vrei să optezi pentru setul complet, poți combina un model de sacou (într-o nuanță caldă, ceva mai oversized) cu o rochie de inspirație boho-chic, ducând astfel ținuta departe de zona office. Mai mult decât atât, dacă alegi un model de rochie cu print floral sau cu detalii de tipul franjurilor/volanelor etc. și accesorii precum genți în culori puternice și botine de inspirație western, vei duce look-ul într-o zonă mult mai romantică și mai feminină.

6. O jachetă scurtă, cu diferite imprimeuri reprezintă și ea o alegere potrivită în materie de outwear în această primăvară. Nu opta, însă, să o porți în combinația clasică cu jeans, ci alege pentru o pereche de pantaloni ¾  , într-o nuanță de crem, o geantă de mână,o maletă simplă, albă și o pereche de încălțări albe.

7. O altă alternativă la costumul clasic o reprezintă combinarea unei jachete de blugi cu o pereche de pantaloni în culori identice. O alegere inspirată o reprezintă această jachetă cu franjuri, într-o nuanță de alb-unt care se potrivește perfect cu perechea clasică de pantaloni 7/8. Outfit-ul este completat prin adăugarea unei banduliere purtată cross-body, de inspirație western și o pereche de kitten heels.

8. Tot într-o nuanță de alb-unt regăsim și această rochie de tip furou (slip-on dress) – extrem de versatilă și de populară în acest sezon. Aerul sofisticat al ținutei este dat în primul rând de materialul rochiei (mătase) și ,în al doilea rând, de accesorizare (brățările cu lanțuri aurii – foarte actuale și cureaua din piele maro – și ea cu detalii aurii). Look-ul este completat de o pereche de cizme albe și o micro-bag, cu snake-print.

9. Oarecum asemănătoare cu tipul de sacou oversized despre care vorbeam la punctul 5, o rochie-sacou este o alegere extrem de inspirată în acest sezon. Nu trebuie să optezi neapărat pentru un model asemănător (ușor cambrat, într-o nuanță nude, cu cordon, ci poți experimenta alegând culori puternice, croieli mai lejere sau diferite printuri. Poți combina rochia-sacou cu orice tip de încălțăminte – de la pantofi sport, la flats, cizme sau tocuri.

10.Ultima ținută propusă este cu un aer ușor mai casual sau chiar sport, piesa de bază reprezentând-o puloverul-rochie (cu imprimeu în dungi și de diferite nuanțe). De exemplu, un astfel de pulover oversized este alegerea perfectă pentru plimbări în nopțile răcoroase de primăvară dacă este accesorizat cu o eșarfă-batic, o geantă mică, în nuanțe similare, purtată cross-body și o pereche de cizme înalte.

Sperăm că cele 10 ținute pe care le-am propus din cadrul acestei săptămâni a modei de la Milano te-au inspirat să faci alegeri cât mai reușite în această primăvară!

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here